MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява журналістів щодо обговорення фільму „Піар“ у студії каналу „ I+I“

18.12.2002   
Журналісти: Наталя Лігачова, Юлія Мостова, Марія Пирожук, Сергій Рахманін ня відмовились від запрошення взяти участь в обговоренні фільму „Піар“ бо вважають, що „обговорення“ фільму може мати маніпулятивне „надзавдання“.

27 березня на каналі ԩ+1“ повинен відбутися показ з наступним обговоренням у студії фільму „Піар“ Пітера Пауела та Чарльза Кловера. Цей фільм, присвячений начебто розслідуванню вбивства Георгія Гонгадзе та витоків „касетного скандалу“ в Україні, вже демонструвався двічі на телеканалі ICTV. З нашої точки зору, стрічка являє собою приклад недоброякісної журналістики, в якій факти свідомо підігнані лише під одну — суперечливу — версію подій. Глядач фільму не може отримати достатньої і повної інформації про ситуацію в Україні, а також навколо смерті Георгія Гонгадзе. Натомість мета цього продукту — нечесна компрометація певних політичних сил — прозора і наочна. Ми також не могли не звернути уваги на заяви окремих учасників фільму щодо недобросовісного цитування їхніх висловлювань у цій картині.

Виходячи з цього, ми не вважаємо для себе за можливе брати участь у рекламній розкрутці фільму „Піар“ на загальнонаціональному каналі. Розкрутці, мета якої за кілька днів до виборів у частини журналістів викликає сумніви.

На наше рішення відмовитись від запрошення взяти участь в обговоренні фільму вплинула і заборона прийти на цю дискусію нашій колезі Олені Притулі. В цьому ми вбачаємо свідоцтво того, що „обговорення“ фільму може мати маніпулятивне „надзавдання“, як це вже було продемонстровано у студії каналу ICTV. Ми не можемо брати участі у подібних технологіях.

Журналісти: Наталя Лігачова, Юлія Мостова, Марія Пирожук, Сергій Рахманін

Телекритика, 27.03.2002

 Поділитися