MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Деякі події, пов’язані з виборами, у Марганці.

18.12.2002   
Микола Вітько, м.Марганець
По різному зустріла міська влада м.Марганца рівних з точки зору закону кандидатів в народні депутати Віктора Ющенка і Сергія Тігіпко.
Майже за тиждень до 3 березня 2002p. в місті було оголошено про приїзд до Марганця на зустрічі з виборцями лідерів двох конкуруючих передвиборчих блоків - лідера блоку "За єдину Україну" Сергія Леонідовича Тігіпко та лідера блоку "Наша Україна" Віктора Андрійовича Ющенка. Чудово - вихідний день, хороша погода - і я запланував відвідати обидві зустрічі. І тут, в переддень зустрічі по місцевому телебаченню - оголошення про те, що "Нашістів" не пускають до зали гірничого коледжу, з директором якого народний депутат України Олександр Жир вже домовився про оренду приміщення, що тепер зустріч відбудеться на майдані біля коледжу.

Отже, на 10.00. йдемо на зустріч з С.Тігіпко до палацу культури гірників. Звичайно, все зорганізовано найкращим чином: музика, кавалькада легковиків, агітаційний автобус, палатка, де роздавали великоформатні агітаційні матеріали, виконані на високому художньому рівні, целофанові пакети з написом "За едУ", програми блоку. Рівно о десятій починається зустріч. В президії міський голова, керівництво ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (власник палацу культури), члени партії "Трудова Україна" - кандидати в депутати до обласної ради, на посаду міського голови. Після короткого вступу Сергій Леонідович відповідав на запитання виборців майже дві години, з ефектною, і досить тямущою заключною промовою. Після цього, менш політизована частина залу залишилась на концерт, до речі, після концерту комбінатівські автобуси розвезли виборців по місту (сервіс!), а більш політизована - відправилась на зустріч з лідером другого блоку Віктором Андрійовичем Ющенком, яку розпочалась о 13.30. Зустріч відбулась просто неба, благо, що погода сприяла зустрічі на майдані, ясна справа, що сервіс явно поступався описаному вище, не було великоформатного агітаційного матеріалу, музики і, головне, комфортабельних стільців у приміщенні, та прихильники цього блоку (а їх тут була явна більшість), уважно вислухали: Віктора Андрійовича, народних депутатів України Олександра Стояна, Олександра Жира. "Нет худа без добра" - майданний варіант зустрічі мав перевагу в тому, що в приміщенні коледжу помістилась би тільки, можливо, половина бажаючих послухати і побачити "живим" легендарного віце-прем’єра. І все ж таки повертались ми додому в дещо пригніченому настрої. Не по-людські, якось вийшло. Вибори виборами, а гостинність і доброзичливість повинна бути присутня - така моя думка.

Через день я зайшов до директора коледжу вияснити, чому ж не відбулась недільна зустріч в приміщенні, і чи залишається в силі наша попередня домовленість між міською організацією "Зелений світ" та керівництвом коледжу про проведення в квітні в цьому ж приміщенні екологічного семінару учнів всіх шкіл міста та представників служб міста причетних до стану довкілля в місті? На моє запитання директор відповів, що дозвіл на проведення зустрічі не дала пожежна служба, не витримані всі протипожежні умови. Домовленість про проведення семінару залишається в силі, просто нам дадуть інше, менше приміщення

6 березня 2002 р.


 Поділитися