MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні починають шукати порушників авторських прав.

18.12.2002   
Запроваджено систему моніторингу телевізійних та радіопрограм. Очікується, що цей захід повинен запобігти випадкам використання неліцензійної продукції.
Агентство авторських та суміжних прав України запровадило систему моніторингу телевізійних та радіопрограм. Очікується, що цей захід повинен запобігти випадкам використання неліцензійної продукції. За словами директора агентства з авторських прав Сергія Бондаренка, технічні можливості системи моніторингу дозволяють одночасно записувати кілька електронних ЗМІ. Записані матеріали будуть зберігатися протягом трьох років. Пояснюючи необхідність такого кроку, Бондаренко заявив, що агентство опікується правами 5 тисяч українських авторів. Однак усього лише чотири радіостанції та чотири телекомпанії уклали з ними угоди про виплату гонорарів. Моніторинг запроваджується поки що лише в Києві. У майбутньому об’єктами нагляду стануть обласні центри, а в столиці запис усіх мовників зроблять цілодобовим. Голова Держкомітету з інтелектуальної власності Валентин Чеботарьов упевнений, що дані моніторингу зможуть використовуватися як свідчення в суді. А Нацрада з питань телерадіомовлення муситиме оперативно реагувати на порушення.

„Німецька Хвиля“ — українська редакція
 Поділитися