MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Анкета неурядової правозахисної організації

09.04.2003   
  Шановні друзі!

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини готується до видання довідник "Неурядові правозахисні організації України", до якого буде включено інформацію про реально діючі на сьогодні НУО.

Метою створення довідника є інформування громадськості про можливість захисту прав людини шляхом звернення до неурядових організацій, які здійснюють той чи інший напрям правозахисної діяльності в кожному регіоні, сприяють налагодженню контактів та співпраці з представниками третього сектору.

У чинному законодавстві України немає визначення поняття та критеріїв діяльності правозахисних організацій. Сьогодні не можна обмежуватись колом громадських організацій, які захищають окремі права громадян, наприклад, тільки політичні чи громадянські права, адже згідно за міжнародними стандартами всі права людини є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними.

До довідника планується включити неурядові організації, які здійснюють правовий захист (юридичні консультації, претензійно–позовну роботу, представництво інтересів громадян у судах, органах державної влади та місцевого самоврядування тощо), просвітницьку діяльність у контексті прав людини, моніторинг порушення прав і свобод людини.

Будуть надані відомості про громадські організації, метою діяльності яких є захист конституційних прав громадян (громадянських, політичних, соціальних, економічних, культурних, екологічних та ін.), захист прав певних прошарків населення (жіночі, молодіжні, дитячі правозахисні організації тощо), захист прав окремих категорій громадян, зокрема ветеранів, інвалідів, чорнобильців, військовослужбовців, солдатських матерів, колишніх політичних в’язнів та репресованих, правників, підприємців, споживачів, ошуканих вкладників, національних меншин, біженців та ін.

Для вирішення питання про включення Вашої організації до довідника просимо заповнити анкету.

Інформацію направляти в електронному вигляді (крім копії свідоцтва про реєстрацію та статуту) за адресою:[email protected]

Копії свідоцтва про реєстрацію та статуту направити за адресою: 01008, м. Київ, вул. Інститутська, 21/8, кім. 54. Тел. для довідок: (044) 253 – 22 – 07.

З повагою, Е. Павленко

Анкета неурядової правозахисної організації

1.Повна назва організації

2.Дата, номер свідоцтва і яким органом державної влади чи місцевого самоврядування зареєстрована

3.Основна мета діяльності організації (згідно зі свідоцтвом про реєстрацію або статутом)

4.Завдання організації щодо правозахисної діяльності (витяг зі статуту)

5.Відомості про керівників організації (прізвище, ім’я, по батькові, посади)

6.Юридична адреса організації (якщо не збігається чи відсутня, тоді поштову адресу і фактичну адресу організації)

7Контактні особи організації

8.Контактні телефони та факс організації

9.Е-mail (організації чи контактної особи)

10.Інформація щодо правозахисної діяльності організації (акції, семінари, проекти тощо – не більше 2-х аркушів)

11.Копії свідоцтва про реєстрацію та статуту організації

 Поділитися