MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Публікації про причетність Президента до вбивства Г.Гонгадзе трактуються як втручання в його дії за ст.344 КК

04.12.2003   

31 березня до редакції „Інформбюлетеня„ з’явився працівник прокуратури м. Кременчука. Свій візит він пояснив тим, що оскільки в газеті було чимало публікацій про справу Георгія Гонгадзе, головного редактора Тамару Просяник за дорученням Генеральної прокуратури України хочуть допитати як свідка. Зокрема, стосовно публікації від 5 грудня минулого року – „За голову Гії Гонгадзе – мільйон доларів„. У матеріалі, автором якого є Т. Просяник, ішлося про прес-конференцію заступника Генпрокурора Шохіна у грудні минулого року, на якій він, зокрема, висловив таку версію загибелі журналіста: ішов, упав, зламав голову. А також пан Шохін стверджував, що справа Гонгадзе вигадана, аби підставити президента. У статті згадувалося й про те, що Генеральний прокурор України Святослав Піскун призначив премію в розмірі 1 мільйон доларів за допомогу в розкритті вбивства Гонгадзе.

Редактор „Інформбюлетеня„ Т. Просяник розцінює це як намагання через порушення кримінальної справи (а далі – засудження та ув’язнення) за одне-єдине речення в статті закрити рота незалежній журналістці. Хоча в публікації від 5 грудня нічого нового з того, про що писала газета впродовж останніх трьох років, не було.

На запитання співробітника прокуратури м. Кременчука, чому газета написала про зв’язок між Л. Кучмою і зникненням Г. Гонгадзе, Т. Просяник написала у поясненні: „У справі звинувачення президента Л. Кучми у зникненні Гонгадзе і замовленні його вбивства можуть бути доказом плівки майора Мельниченка, оприлюднені Олександром Морозом у Верховній раді 28 листопада 2000 року, цілісність та автентичність яких були підтверджені висновком експерта Бруса Кеніга (компанія „Бек Тек„, США).

Людмила Кучеренко, Полтавський Медіа Клуб


 Поділитися