MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Генпрокуратура продовжує допити регіональних журналістів у справі про образу президента Кучму

05.12.2003   
5 травня в Дніпропетровську прокуратурою була допитана редактор місцевої газети “Лица” Олена Гарагуц.

А вже 6 травня співробітники міської прокуратури Дніпропетровська провели в редакції обшук з виїмкою трьох номерів газети з передруками матеріалів Тетяни Коробової “Стыдоба-стыдобище”, “Без вариантов?” та “Политика мордой в салат”.

За інформацією “УП”, прокуратура Дніпропетровська діяла за дорученням Генпрокуратури, яка розслідує кримінальну справу №49-1120, порушену “за фактами публікації в ЗМІ, брошурах та інших виданнях матеріалів, направлених на незаконний вплив на Президента України з метою завадити виконанню ним службових обов’язків, за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 344 Кримінального кодексу України.”

За словами Гарагуц, запитання на допиті були стандартними: де взяли статтю Коробової? Чи є рукописи? Хто був ініціатором опублікування? На яких підставах ці статті були надруковані? Хто був замовником їх опублікування тощо?

Нагадаємо, що 24 квітня президент Леонід Кучма звернувся до Генеральної прокуратури з проханням припинити розслідування за фактом публікацій, що підривають його авторитет у засобах масової інформації.

Про це Кучма повідомив на прес-конференції

Інститут масової інформації, http://imi.org.ua/
 Поділитися