MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євросоюз констатував, що в 2002 році ситуація з правами людини в Україні так і не покращилася.

09.12.2003   
У щорічній доповіді Ради міністрів Євросоюзу з питань прав людини серед іншого проаналізована ситуація у пострадянських країнах, серед яких і Україна.
У Брюсселі Рада міністрів Євросоюзу обнародувала свою щорічну доповідь з питань прав людини. Серед іншого у звіті проаналізована ситуація в Україні, Росії, Бєларусі й інших пострадянських країнах.

У доповіді за 2002 рік відзначається, що ситуація з правами людини в Україні, Росії, включаючи Чечню, а також у Туреччині, на Кіпрі й у балканських країнах так і не покращилася. А в Бєларусі, як відзначає Євросоюз, права людини порушувалися ще більше, ніж у 2001 році.

Що стосується України, то Євросоюз з великою увагою стежив за парламентськими виборами і вітав згоду української влади співробітничати на виборах із спостерігачами з ОБСЄ.

Євросоюз також вважає, що українська судова система стає усе більш незалежною і стабільною. Як передає Deutsche Welle, це він відзначив у своїй доповіді. Разом з тим у доповіді відзначається, що Євросоюз, як і раніше, залишається стурбований ситуацією з свободою слова і незалежністю мас-медіа в Україні.

Що стосується Бєларусі... Євросоюз відзначає, що країна повинна дозволити представникам ОБСЄ працювати на білоруській території без обмежень.

Також Євросоюз підкреслив у пункті, що стосується Чечні, що стривожений умовами життя біженців, ситуацією в таборах для переселенців і повільним розслідуванням обвинувачень у порушеннях закону.

LIGA ONLINE
 Поділитися