MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкритий лист Харківської правозахисної групи.

09.12.2003   
ХПГ звернулася до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України з протестом стосовно переслідування послідовників вчення Фалунь Дафа в Україні під тиском китайських червоних людожерів.
До Верховної Ради України
Президенту України
Кабінету Міністрів України


Шановні панове!

З превеликим сумом і огидою ми сприйняли інформацію стосовно переслідування послідовників вчення Фалунь Дафа в Україні під тиском китайських червоних людожерів.

Виникає питання, чи є Україна незалежною державою, якщо вона дозволяє втручатися у свої внутрішні справи посольству іншої країни. Але ми, здається, боїмося всіх і слухаємо всіх. Фалунь Дафа є ненасильницьким, нерелігіозним вченням, що пропагує самовдосконалення, альтруїзм, здоровий спосіб життя, чесність і доброзичливість. З повідомлень послідовників Фалунь Дафа в Україні ми знаємо, що амбасада Китаю постійно тисне на владу України, яка замість того, щоб чинити опір брутальному тиску на незалежну державу, як це роблять майже всі провідні країни світу, не дозволяє проведення пікетів перед амбасадою Китаю, не дає дозволу послідовникам Фалунь Дафа на мирні збори, часто мирні збори закінчуються втручанням міліції. І влада посилається на тиск Пекіну.

Прикро за нашу державу, якою керують то з Пекіну, то з Москви, то з Брюсселю або Вашингтону. Хто наступний буде давати вказівки нашому несамостійному і слабкому уряду, тиснути на наших громадян, порушувати чинну Конституцію – ст.39. Хто буде наступний „кормчий“ нашого уряду? Каїр? Багдад? Невже наша виконавча і законодавча влада не можуть захистити громадян України у власній країні від убивць дітей і жінок – а саме таких форм набуло переслідування послідовників Фалунь Дафа в Китаї? Всі цивілізовані країни вже висловили Китаю своє обурення з приводу таких дій, причому зробили це офіційно. Відповідне рішення прийняв конгрес США, уряди більшості країн Європи, Канади, Австралії. Тільки Україна, як це складається у нас останнім часом, боїться. На цей раз – Китаю ...

Ми рішуче протестуємо проти порушення ст.39 Конституції України, вимагаємо застосування законних заходів захисту наших громадян.

Ми звертаємося до депутатів Верховної Ради з вимогою стати на захист послідовників Фалунь Дафа в Китаї і висловити протест проти їх переслідування, як це вже зробив Конгрес США і представники інших країн, які поважають і права людини і власну незалежність.

Дати відсіч людожерам, які вбивають жінок та дітей – справа кожної чесної людини!
 Поділитися