MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Куля влучила в людину.

09.12.2003   
Мешканець Донецької області Олег Д’яченко отримав кульове поранення під час навчать на військовому полігоні.
В місті Часов Яр, що у донецькій області, вже не вперше свистять кулі... Якщо у сусідньому селі Красне йдуть навчання на полігоні, то кулі залітають в квартири, вибивають шибки. Але цього разу куля влучила у мешканця міста Олега Д’яченко, який повертався з роботи. На щастя поряд з ним був ще один мешканець, який, коли Д’яченко упав, зміг викликати допомогу. Відразу його доставили до Артемівської міської лікарні, а потім перевезли до обласної лікарні імені Калініна, де йому відкачали кров із плевральної порожнини. За оцінкою медиків, стан потерпілого потроху стабілізується, однак досі не виключається можливість серйозного хірургічного втручання.

Військові підтвердили, що саме в цей час були військові навчання на полігоні, і куля, що влучила в Д’яченко саме від станкового кулемету, з якого і вели стрілянину на полігоні.

Не відразу, а після настійливих намагань родичів постраждалого, військова прокуратура порушила карну справу за статтею 414, частина 1 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження із зброєю, що призвело до травми).

Згадана стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі чи відбування покарання у дисциплінарному батальйоні.

Наш інформ.
 Поділитися