MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналіст В.Бойко вимагає компенсації за моральну шкоду.

09.12.2003   
Донецький журналіст Володимир Бойко звернувся з заявою до прокуратури Донецької області про відшкодування морального збитку в розмірі 1000 гривень, заподіяного незаконним арештом у червні 2002 року і катуванням під час утримання його в ІТУ.
24 лютого 2003 року донецький журналіст Володимир Бойко звернувся з заявою до прокуратури Донецької області про відшкодування морального збитку в розмірі 1000 гривень, заподіяного незаконним арештом у червні 2002 року і катуваннями під час утримання його в ІТУ. У цей же день він оскаржив у суді постанову прокуратури про порушення щодо нього кримінальної справи 10 травня 2002 року. Справу буде розглядати Ворошиловский районний суд міста Донецька.

Журналіст заявляє, що до нього 4 липня 2002 року в ізоляторі тимчасового утримання міста Донецька застосовувалися катування. Про ці порушення їм була направлена скарга прокурору Куйбишевського району міста Донецька, на яку він не одержав жодної відповіді до цього часу.

„Через відсутність реагування з боку прокурора міста Донецька я не можу вимагати відшкодування заподіяного мені в ІТУ шкоди і притягти до відповідальності осіб, що її заподіяли“, – відзначає у своїй заяві до суду В.Бойко.

Як повідомляє Інститут масової інформації, 25 червня 2002 року В.Бойко був затриманий податковою міліцією в приміщенні редакції газети „Салон Дону і Баса“.

27 червня 2002 року суддя Куйбишевського місцевого суду міста Донецька продовжило термін утримання В.Бойко під вартою до десяти діб. 9 серпня 2002 року кримінальна справа N 106-21663 за обвинуваченням В.Бойко по ст.212, 364 КК України закрито. 16 серпня 2002 року Апеляційний суд Донецької області визнав затримання В.Бойко незаконним.

8 жовтня 2002 року Генеральною прокуратурою скасована постанова про закриття справи, і справа відправлена для розслідування в прокуратуру Луганської області.

LIGA ONLINE
 Поділитися