MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кабмін затвердив тимчасове положення про масові акції.

09.12.2003   
Кабінет міністрів визначив порядок організації і проведення мирних масових заходів і акцій, який буде діяти до прийняття відповідного законодавчого акта.
Кабінет міністрів визначив порядок організації і проведення мирних масових заходів і акцій. Він буде діяти до прийняття відповідного законодавчого акта, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тимчасове положення складається з 5 розділів і 20 пунктів. У першому розділі надані визначення основним термінам, що вживаються в постанові.

Другий і третій розділи положення визначають порядок організації і порядок проведення мирних масових заходів і акцій в Україні – дії організаторів і учасників цих заходів, дії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і правоохоронних органів.

У четвертому розділі визначаються дії органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування під час проведення мирних масових заходів, порядок доступу громадян до участі в зазначених заходах і порядок діяльності засобів масової інформації.

П’ятий розділ визначає відповідальність посадових осіб, організаторів, учасників даних заходів, інших громадян, винних у порушеннях порядку організації і проведення мирних масових заходів і акцій в Україні.

Це положення дозволить упорядкувати організацію і проведення мирних заходів, зокрема, забезпечити належні умови для їхнього проведення в частині організації медичної допомоги учасникам цих заходів, охорону правопорядка, дотримання безпечних відстаней від небезпечних для життя об’єктів.

Постанова втрачає силу після законодавчого врегулювання питання проведення масових акцій.

Матеріал надіслав Володимир Яворський, Асоціація мережевих телерадіомовників України
 Поділитися