MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ виявила 14 шпигунів, які працюють в Україні.

09.12.2003   
12 з них не здійснили дій, які завдали шкоди державі і добровільно заявили органам влади про свій зв’язок з іноземними організаціями, а двоє були засуджені за ст. 111 КК.
Служба безпеки України у 2002 році розкрила 14 агентів іноземних спецслужб з числа громадян України, повідомили агентству „Інтерфакс-Україна“ у прес-центрі СБУ у вівторок.

12 з них не здійснили дій, які завдали шкоди державі і добровільно заявили органам влади про свій зв’язок з іноземними організаціями. Тому вони не були притягнуті до кримінальної відповідальності, їм були оголошені офіційні попередження про неприпустимість протизаконної діяльності.

Двоє громадян України були осуджені до різних термінів позбавлення волі свободи за здійснення злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада.

Зокрема, за злочинний зв’язок з іноземною спецслужбою і завданий збиток обороноздатності України до семи років позбавлення волі був осуджений колишній полковник Тарас Бублик.

За передачу представнику іноземної організації за матеріальну винагороду інформації, яка містить державну таємницю, до п’яти років позбавлення волі осуджений Олександр Молчанов, який працював раніше у підрозділах топографічної служби Збройних сил України.

У той же час з України у минулому році було вислано 17 іноземних громадян. Майже 700 іноземцям закритий в’їзд до країни.

www.ПРАВДА.com.ua, 25.03.2003

 Поділитися