MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інституція українського Омбудсмана не стала респектабельною декорацією для Заходу, - вважає Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні.

11.12.2003   
Зустріч Ніни Карпачової з п. Ендрю Робінсоном вкотре засвідчила традиційні конструктивні стосунки українського Омбудсмана з дипломатичним корпусом, представники якого демонструють незмінну підтримку зусиль нашої держави на шляху до демократичних змін
26 травня відбулася зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні п. Ендрю Робінсоном на його прохання.

Посол Канади висловив зацікавленість станом дотримання прав людини в Україні, а також діяльністю конституційної правозахисної інституції, якою є український Омбудсман. Ендрю Робінсон підкреслив виключну важливість існування в Україні посади Омбудсмана, яка, завдяки зусиллям Ніни Карпачової, не перетворилася на респектабельну декорацію для Заходу, а утвердилася, як дійова авторитетна загальнонаціональна інституція по захисту прав людини. В Канаді приділяється значна увага правам людини і підтримується діяльність українського Омбудсмана, – сказав Ендрю Робінсон. Він заявив також, що захоплюється мужністю Ніни Карпачової та її важливою роботою для становлення демократії та верховенства права в Україні.

Зі свого боку український Омбудсман наголосила: ситуація з правами людини в Україні об’єктивно ще далека від міжнародних стандартів, однак певні позитивні кроки зроблені для поліпшення ситуації, що можна назвати знаковим для сучасної України. І це закономірно, адже зміни на краще вимагають часу.

В ході зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні цікавився також планами запровадження місій Омбудсмана в регіонах України. П. Ендрю Робінсон висловив переконання, що пізнати країну можна, лише відвідуючи її регіони і безпосередньо спілкуючись з людьми, які репрезентують різні сфери суспільного життя. Посол поділився планами найближчим часом відвідати Закарпаття.

Зустріч Ніни Карпачової з п. Ендрю Робінсоном вкотре засвідчила традиційні конструктивні стосунки українського Омбудсмана з дипломатичним корпусом, представники якого демонструють незмінну підтримку зусиль нашої держави на шляху до демократичних змін.

Прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, [email protected]
 
 Поділитися