MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Засудженим жінкам - правову допомогу.

12.12.2003   
Алла Лепеха, м.Чернігів
За фінансової підтримки Посольства США в Україні в Чернігівській області почав працювати "Центр юридичної та психологічної допомоги співробітникам пенітенціарних закладів Чернігівської області".
В рамках програми Демократичних грантів та фонду розвитку українських ЗМІ за фінансової підтримки Посольства США в Україні в Чернігівській області почав працювати „Центр юридичної та психологічної допомоги співробітникам пенітенціарних закладів Чернігівської області“.

В ході реалізації цього проекту члени благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр“ 7 травня 2003 року в Чернігівській виправній колонії №44 з жінками, які відбувають там покарання, провели перші заняття в школі правових знань. В їх проведенні прийняли участь працівники Чернігівського міського відділу реєстрації актів громадянського стану Чернігівського обласного управління юстиції. Перед засудженими виступила Кебець І. А. – заступник завідуючої Чернігівським міським відділом реєстрації актів громадянського стану, яка дала роз’яснення щодо деяких запитань, які стосувались законодавства України про шлюб, порядку реєстрації та припинення шлюбу, особливостей реєстрації та припинення шлюбу особами, позбавленими волі.

В ході занять піднімались питання введення в дію нового Сімейного кодексу України.

Травень став місяцем, багатим на події в житті благодійної організації та пенітенціарних установ міста Чернігова. Але ці події – результат багатомісячної попередньої роботи. Ми згуртували організації, підприємства міста, зібрали кошти.

І 15 травня 2003 року в Міжнародний день сім’ї, члени благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр“ вручили Чернігівській виправній колонії №44, де відбувають покарання жінки, комп’ютер та два принтери. Ці подарунки мають цільову спрямованість, вони призначені соціально-психологічній службі колонії, бо саме ця служба визначає форми і методи виховної роботи з засудженими жінками. Без сумніву, організація виховної та соціально-психологічної роботи серед осіб, засуджених до позбавлення волі, є важливою складовою забезпечення процесу виконання кримінальних покарань, що містить в собі основні засади державної соціальної політики, забезпечення захисту законних прав і свобод громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі.

19 травня 2003 року члени нашої організації вручили Чернігівському слідчому ізолятору №31 два телевізори та ксерокс. Вони були куплені на прохання співробітників цієї установи.

Ми сподіваємось, що допомагаючи жіночій колонії, слідчому ізолятору, сприяємо вирішенню декількох задач: подальшій відкритості пенітенціарної системи, тіснішій співпраці громадських організацій та закритих установ нашої області.
 Поділитися