MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хто захистить від … міліції?

14.12.2003   
Олексій Свєтіков, Луганська обл.
В органах прокуратури й судах Луганської області за фактами заподіяння тілесних ушкоджень громадянам розслідуються 6 кримінальних справ, за якими притягуються до кримінальної відповідальності 9 співробітників міліції.

В органах прокуратури й судах Луганської області за фактами заподіяння тілесних ушкоджень громадянам розслідуються на сьогоднішній день 6 кримінальних справ, за якими притягуються до кримінальної відповідальності 9 співробітників міліції.

Протягом цього року були засуджені 5 співробітників міліції за трьома кримінальними справами. Але, як повідомив начальник відділу по взаємодії з правоохоронними органами апарату облдержадміністрації Леонід Горелик, проти міліціонерів не було порушено жодної кримінальної справи за скаргами громадян. Викликає підозру, що засуджують не тих, хто б’є громадян, а тих, хто попав під прес керівництва. Це при тому, що кількість скарг на неправомірні дії працівників міліції зростає: якщо за 2002 рік їх було 1215, то за 8 місяців цього року – 892. Але лише щодо 86 скарг зазначені в них факти підтвердилися відомчою перевіркою, за результатами чого до дисциплінарної відповідальності притягнуто 124 міліціонера.

Що ж до інших 806 скарг, то чи то громадяни пишуть на міліціонерів неправду, чи то відомство “покриває” зловмисників у мундирах. Сумно в обох випадках.

 Поділитися