MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Продовжується боротьба за домен .ua. "Хостмастер" оскаржив рішення Київського господарського суду.

14.12.2003   
Пов’язане це з тим, що вказане розпорядження уряду необґрунтовано позбавило ТОВ "Хостмайстер" права діяльності з адміністрування домену, що є порушенням чинного законодавства України.

ТОВ “Хостмайстер” оскаржило рішення Київського господарського суду, який на початку жовтня відхилив позов “Хостмайстера” до Кабінету Міністрів з вимогою визнати недійсним урядове Розпорядження “Про адміністрування домену “.UA”. Про це повідомив директор ТОВ “Хостмайстер” Борис Мостовий. За його словами, “Хостмайстер” подав апеляцію до Київського апеляційного суду. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 22 липня 2003 року (№ 447-р) “Про адміністрування домену “.UA”, уряд підтримав пропозицію Держкомзв’язку та інформатизації, СБУ і ряду учасників ринку Інтернет в Україні про створення об’єднання підприємств “Український мережевий інформаційний центр” з метою управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет, обслуговування і адміністрування системного реєстру і системи доменних імен домену верхнього рівня “.UA”. Зокрема, Держкомзв’язку спільно з учасниками ринку Інтернет і зацікавленими центральними органами виконавчої влади було доручено здійснити організаційні заходи зі створення та реєстрації такого об’єднання, забезпечивши участь в ньому підприємств, що входять до сфери їх управління. Компанія “Хостмайстер” подала позов до Київського господарського суду наприкінці липня цього року. За словами Мостового, вказане розпорядження уряду необґрунтовано позбавило ТОВ “Хостмайстер” права діяльності з адміністрування домену, що є порушенням чинного законодавства України. У позові також наголошувалося, що чинним законодавством України не встановлені будь-які особливості регулювання такого виду підприємницької діяльності як надання послуг адміністрування домену “.UA”.

Зараз права управління адресним простором українського сегменту мережі Інтернет “.UA” здійснюють фізичні особи Дмитро Кохманюк і Ігор Свиридов, що одержали їх в 1992 році. Підтримку домену .UA, у тому числі й технічну, здійснює підприємство “Хостмайстер”, до числа засновників якого входять правовласники.

УНІАН

 Поділитися