MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Депутат від «Нашої України» Петро Олійник виграв суд зі Студією «1+1»

06.04.2004   
Апеляційний суд м. Києва не задовольнив апеляційну скаргу ТОВ "Телерадіокомпанія “Студія “1+1” на рішення Печерського районного суду від 6 лютого у справі за позовом народного депутата України Петра Олійника до ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія “1+1” про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, залишивши рішення суду без змін, повідомила прес-служба представництва блоку “Наша Україна” на Львівщині.

Згідно з рішенням Печерського районного суду, позов Петра Олійника задоволено – відомості, поширені в блоці новин ТСН 18 березня 2002 року про розвал мером м. Червонограда Петром Олійником місцевого господарства визнано такими, що не відповідають дійсності, і відповідача зобов’язано спростувати поширені відомості шляхом оголошення диктором у блоці новин ТСН у вечірньому ефірі резолютивної частини рішення та стягнути на користь Петра Олійника компенсацію за завдану моральну шкоду в розмірі 1650 грн. 6 лютого рішення Печерського суду набрало чинності і підлягало виконанню впродовж місяця.

“Рішення Апеляційного суду Києва свідчить про те, що в Україні все ще існує фактор незалежності судової влади, яка здатна захистити, відстояти інтереси громадянина України”, – прокоментував ухвалу судової колегії судової палати з цивільних справ Апеляційного суду м. Києва голова Львівського представництва блоку “Наша Україна”, народний депутат Петро Олійник. З приводу морального відшкодування “Телерадіокомпанією “Студія 1+1” Петро Олійник зауважив, що “в таких випадках треба діяти розумно та справедливо”. “Ми самі змінили розмір відшкодування моральної шкоди в сумі 10 мінімальних заробітних плат. Тому раджу й своїм колегам, діловій репутації яких було завдано шкоди, переконливо й наполегливо відстоювати свою честь і гідність”, – зазначив Петро Олійник.

04.06.2003, Інститут масової інформації, http://imi.org.ua/
 

 Поділитися