MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

М. Томенко: Заборона керівництву Національної телекомпанії проводити прямі ефіри за участю депутатів виходить від президента Кучми

06.04.2004   
Микола Томенко стверджує, що заборона керівництву Національної телекомпанії проводити прямі ефіри за участю депутатів виходить від президента Кучми. Про це глава комітету парламенту зі свободи слова повідомив на прес-конференції у Києві.

Томенко закликав керівництво Національної телекомпанії дозволити політичні дискусії у прямому ефірі.

Він зазначив, що пропонує відмінити трансляцію Днів уряду, парламентських слухань та програм про діяльність Верховної Ради, які виходять у запису, і замість них проводити передачі у прямому ефірі за участю лідерів різних політсил.

"Мова іде не про політичні дебати, а про можливість в кінці сесійного дня обговорити рішення Верховної Ради", – зазначив Томенко. "Формат прямого ефіру за участю політичних лідерів – це єдина можливість донести свою політичну позицію".

Томенко сказав, що такі передачі могли б виходити у дні сесійних засідань, а натомість парламент відмовився б від претензій на інші ефіри.

Глава комітету також підтримав заснування спеціального парламентського каналу, який би поширював сигнал через кабельну мережу та супутник.

За його словами, вже у 2003 році можлива поява такого каналу у кабельній мережі Києва. Томенко сказав, що найбільший київський оператор "Воля" зарезервував місце для такого каналу у своїх пакетах – таке зобов’язання ним було взято при отриманні ліцензії.

Говорячи про підсумки роботи комітету за рік, Томенко привітав підписання президентом змін до закону, якими журналісти звільняються від відповідальності за оцінні судження.

Водночас, коментуючи закиди на свою адресу з боку адміністрації президента, Томенко зазначив, що "протягом року президент як суб’єкт законодавчої ініціативи не запропонував змін до законів у частині їх покращення". "І тому дивно, що адміністрація президента говорить, що погані закони і винна в цьому Верховна Рада", - сказав він.

Томенко повідомив, що комітет подав до парламенту зміни до Цивільного та Цивільно-процесуального кодексів, якими анулюється положення, що "негативна інформація є недостовірною".

Він також сказав, що на наступній сесії буде внесений проект закону про громадське телебачення. Томенко сказав, що абонентам буде запропоновано платити близько 2-5 гривень щомісяця, в той же час канал буде виходити без реклами, з "досить великою кількістю" новин і освітніми, культорологічними програмами. При цьому депутат висловив сумнів, що такий канал почне працювати до президентських виборів-2004.

9.06.2003, УП, http://pravda.com.ua

11.06.2003, УНІАН, http://unian.net

12.06.2003, Оксана Лисенко, Незалежна медіа-профспілка,

http://profspilka.org.ua

Газета "Сіверщина" (Чернігів), з видання газети —
Інформаційного Бюлетеня "Свобода слова", №1-3 2003 р.

[email protected]


 Поділитися