MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порушено кримінальну справу за фактом поширення інформації про скоєння злочину губернатором Карташовим

06.04.2004   

Прокуратура Запоріжжя порушила кримінальну справу за фактом поширення явно помилкової інформації про скоєння тяжкого злочину кандидатом на пост мера Запоріжжя – губернатором Євгеном Карташовим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор Запоріжжя Олег Скиданов. За його словами, мотивом для порушення кримінальної справи за ст.383. ч.2 Кримінального кодексу стало поширення в Запоріжжі листівки у вигляді газети без реквізитів під назвою "Справа честі: хто убив генерала Поляка", в якій повідомлялося, що губернатор Запорізької області Є.Карташов причетний до вбивства мера Запоріжжя Олександра Поляка.

"Після смерті Олександра Поляка прокуратурою Запорізького району Запоріжжя проводилася перевірка, за результатами якої було ухвалене рішення відмовити в порушенні кримінальної справи за фактом смерті у зв’язку з відсутністю події злочину. Пізніше з цим рішенням погодилася Запорізька облпрокуратура і Генпрокуратура України, тому відомості, поширені в листівці, не можна розглядати інакше як поширення явно помилкової інформації – використання чорного PR у боротьбі за пост мера", - пояснив О.Скиданов.

Зараз правоохоронні органи Запоріжжя здійснюють заходи щодо виявлення ініціаторів поширення листівки "Справа честі".

06.06.2003, УНІАН, http://unian.net/ukr/news


 Поділитися