MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Львівська газета” проти Сергія Медведчука

06.04.2004   

Львівська податкова знову опинилася в центрі уваги місцевої преси. Численні «придирки» від ДПА до «Львівської газети» довели журналістів до краю, от ті й вирішили в переддень першої річниці газети, яка припадає на 16 вересня, подати на податківців до суду. У Львові знають, що інвесторами «неправильної газети» є місцеві бізнесмени Маркіян Іващишин та Ярослав Рущишин. Вони вважаються наближеними до блоку «Наша Україна». 8 вересня юристи ТзОВ «Львівська газета» подали судовий позов до Сергія Медведчука, голови Львівської ДПА, який, на думку газети, розповсюдив на одній зі своїх прес-конференцій недостовірну інформацію про діяльність газети. Тижневик просить суд заборонити Медведчукові поширювати неправдиві відомості.

«Львівська ДПА спробувала нарахувати газеті таку суму штрафу, на підставі якої можна порушити кримінальну справу. Нам нарахували 23 тисячі гривень на основі помилкових рішень податкових інспекторів. З них близько 17 тисяч штрафу — за використання газетою інтернету та телефонного зв’язку нібито не в господарських цілях. Але ж журналісти будь-якого виду ЗМІ не можуть працювати без цих сучасних засобів масової комунікації», — обурюється директор видання Юрій Назарук.

На думку редактора газети Олега Ониська, методи, які застосовують податківці, свідчать про інші цілі, аніж звичайна документальна перевірка. Чіпляння інспекторів, припускає редакція, мають під собою політичне підгрунтя, оскільки більше нагадують «тотальний пресинг на газету».

(«Україна молода», №167, 12 вересня 2003 р.)

Див. також — «Сільські вісті», №110, 19 вересня 2003 р., «Україна молода», №172, 19 вересня 2003 р., http://pravda.com.ua, “Права людини”, м. Харків, №25, 1-15 вересня 2003 р.)

 Поділитися