MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харків зустрів Ющенка “темником”

06.04.2004   

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе "Нашей Украины", на прошлой неделе редакции региональных СМИ получили перечень вопросов, с которыми журналисты должны обращаться к лидеру "Нашей Украины". Четыре из них дословно были заданы Виктору Ющенко на прошлой неделе во время визита на Харьковщину. В этот раз один из десяти рекомендуемых вопросов озвучил журналист газеты "Молодая Галичина".

(Украинская Сеть деловой информации, октябрь 2003 г.)

***

У конвертах, які вкидали у скриньки харків’ян, була листівка під назвою «Смертельное оружие для Украины. Рекламная версия 2004 года». В ній, зокрема, піднімалася «американська тема», яку активно поширювали на минулих парламентських виборах.

Про поширення листівок повідомив місцевий житель Максим Ковалик, який о 7.45, у вихідний день побачив у під’їзді будинку поштарку, яка розкидала у скриньки іменні листи. За словами Ковалика, більшість місцевих жителів не передплачують газет, тому поштарів можна побачити лише раз на місяць - коли громадянам виплачують пенсії.

Представникам «Нашої України» також стало відомо, що в Харкові розповсюджувалася й інша листівка, у якій лідера «Нашої України» звинувачували у цьогорічній аграрній кризі та підвищенні цін на хліб.

Як стало відомо народним депутатам України, напередодні поїздки Віктора Ющенка в Харків керівники засобів масової інформації області отримали з Києва темники для використання на прес-конференції лідера «Нашої України».

Цей документ містить 10 запитань до Віктора Ющенка, чотири з яких дослівно були озвучені на прес-конференції для харківських журналістів. Вони стосувалися представників парламентської фракції «Наша Україна», оточення Віктора Ющенка, представників ділових кіл, причин підвищення цін на хліб тощо.

Також, повідомляє прес-служба блоку, було відмінено ефір Віктора Ющенка на обласному радіо і телебаченні начебто через те, що працівники Харківської обласної держтелерадіокомпанії оголосили безстроковий страйк через начебто відключення їхнього приміщення від водо- та енергопостачання.

Водночас керівництво ХОДТРК не змогло надати протокол зборів колективу, на якому було ухвалене рішення про страйк із відповідними підписами, а лише показали чернетку документа.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи оголошення страйку працівниками Харківської обласної державної телерадіокомпанії через погрози місцевої влади припинити теплопостачання, заявив, що його дуже хвилює питання боргу ХОДТРК.

«У мене теж душа болить за цей борг, він дуже великий і давній», - зазначив парламентарій. Водночас він схиляється до думки, що страйк працівників ХОДТРК не випадково почався саме перед приїздом у Харків Віктора Ющенка.

Водночас він закликав журналістів не ставати заручниками політичних ігор. За його словами, важко зрозуміти, коли страйки розпочинають до конкретної дати чи під певну подію.

На думку народного депутата, Харківська обласна державна телерадіокомпанія після завершення страйку має згадати про закон про статус народного депутата і надати ефір лідеру найбільшої парламентської фракції. «Нам не хотілося б, щоб ХОДТРК стала порушником закону», – зауважив народний депутат.

(Українська правда 27.10.2003)

 

***

24-10-2003 Харківська обласна державна телерадіокомпанія оголосила страйк

Приводом для страйку стало чергове попередження про відключення ХОДТРК від теплопостачання виробничо-експлуатаційним підриємством "Держпром", у приміщенні якого знаходиться обласне телебачення. Керівництво Держпрому мотивує свій крок заборгованістю ХОДТРК за комунальні послуги в сумі понад 1 млн. гривень. Як повідомила  референт директора ХОДТРК Марина Ващуріна, дана заборгованість телебаченням не визнана й оскаржується в суді протягом двох років. У травні 2002 рок у господарський суд Харківської області виніс рішення на користь ХОДТРК. В апеляційному суді, куди звернувся Держпром, рішення було переглянуто на користь Держпрому. Телерадіокомпанія подала апеляцію у вищий господарський суд, проте останній її відхилив, мотивуючи недостатністю законодавчої бази. Директор ХОДТРК В’ячеслав Новиков заявив, що оскаржуватиме дії керівництва "Держпрому" у всіх вищих інстанціях.

30 жовтня колектив ХОДТРК повернувся до роботи. Як повідомив перший заступник генерального директора Анатолій Багинець, це сталося завдяки «вимушеному втручанню» глави облдержадміністрації Євгена Кушнарьова. Тепло і воду в приміщення ДТРК подали ще 29 жовтня, мовлення 30 жовтня почато в повному обсязі, «тим самим зроблені перші кроки до розуміння», сказав Багинець.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

 Поділитися