MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проблема не тільки в політичній цензурі

06.04.2004   

Сергій Гузь, голова Київської незалежної медіапрофспілки:

«Проблема не стільки в політичній цензурі, скільки в комплексі питань, що не розв’язуються в Україні, насамперед — це доступ до інформації та безпека журналістів. Важливо і те, як вони самі відстоюють свої права. Щоправда, активна позиція і протести лише знижують наш рейтинг у списку міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів». Але тільки тому, що держава не йде назустріч журналістам і не намагається змінити ситуацію.

У наступному році цей рейтинг, можливо, буде ще нижчим у зв’язку з виборами президента. Адже існуюча в нас система не надає журналістам вільного доступу до інформації, свободи від внутрішньої самоцензури. Далеко не всі видання можуть дозволити собі таку розкіш, як, наприклад, надрукувати статтю про походження капіталів тих чи інших кандидатів, про їх економічні зв’язки з певними підприємствами. Те, що вважається нормальним у будь-якій демократичній країні, у нас поки що — закрита тема.

(«Україна і світ сьогодні», №41, 25-31 жовтня 2003 р.)

 Поділитися