MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Події навколо “Молодої Галичини”

06.04.2004   

03-10-2003 Шестеро невідомих у респіраторних масках увірвались у редакцію газети "Молода Галичина" у Львові та, випустивши двом працівникам газети в обличчя газ, вчинили погром у комп’ютерному центрі газети та сусідньому з ним кабінеті літературного редактора газети. „Спочатку подзвонили в двері. У нас кодовий замок. Співробітник відкрив. Йому в обличчя випустили газ з балончика. Розтрощили сокирою весь комп’ютерний центр. У них був предмет, схожий на пістолет. Вони все облили невідомою речовиною та спробували зробити підпал, але не встигли", - зазначив співробітник газети Йосиф Пазяк.

Засновником газети "Молода Галичина" є первинною журналістською організацією. На думку експертів, газета за політичними симпатіями наближена до СДПУ(ПРО).

Прокуратурою Франківського району м. Львова за фактом хуліганських дій і умисного пошкодження майна ТЗоВ редакції " Молода Галичина" порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296, ч.2 ст. 194 КК України, яка у відповідності до вимог ст.112 КПК України скерована для подальшого розслідування у Франківський РВ ЛМУ УМВСУ у Львівській області. Як повідомив ІМІ заступник редактора „МГ” Євен Тарнавський:”Міліція поки що не знайшла нападників. Інформація з приводу ходу розслідування відсутня, так як міліція посилається на таємницю слідства. Ми звернулися до держохорони з проханням надати охорону приміщенню редакції”.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

***

На момент підписання номера до друку у Львові тривала прес-конференція, у якій брали участь потерпілі журналісти та працівники правоохоронних органів. Працівники «Молодої Галичини» поки що стримано висловлюються стосовно причин нападу на редакцію, проте не виключають, що НП могла спровокувати їхня професійна діяльність.

(«Україна молода», №183, 4 жовтня 2003 р.)

 Поділитися