MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Запоріжжі 19 жовтня вночі невідомі побили та пограбували звукорежисера місцевої телерадіокомпанії "Алекс" Ігоря Нарочного

06.04.2004   

19-10-2003 У Запоріжжі 19 жовтня вночі невідомі побили та пограбували звукорежисера місцевої телерадіокомпанії "Алекс" Ігоря Нарочного. Напад було скоєно на території Орджонікідзевського району неподалік від будинку, де живе потерпілий.

"І.Нарочний одержав удар по голові важким предметом і впав. При падінні ударився головою об паркан, знепритомнів, а, отямившись, побачив, що пограбований. За словами потерпілого, у нього пропали мобільний телефон, шкіряний піджак, посвідчення працівника телекомпанії і студентський квиток", - розповіли в ГУВС.

Потерпілий, який одержав внаслідок нападу струс мозку і черепно-мозкову травму, потрапив до нейрохірургічного відділення 5-ої міськлікарні. За фактом нападу Орджонікідзевським РВВС порушено кримінальну справу за ст. 186 Кримінального кодексу України – "грабіж". Ведеться слідство.

Побиття звукорежисера запорізької телекомпанії „Алекс” Ігоря Нарочного не пов’язане з його професійною діяльністю. Про це ІМІ повідомив Олександр Смоков, головний режисер ТРК . За словами головного режисера, Ігор Нарочний працює в телекомпанії недавно, півроку, й виконує лише технічну роботу.

(Моніторинг Інституту масової інформації)

***

На недавнем оперативном совещании, посвященном расследованию дел, связанных с нападением на журналистов, которое провел прокурор Запорожской области Григорий Середа, было замечено, что в организации раскрытия и расследования некоторых дел этой категории прошлых лет есть существенные недостатки. В большинстве случаев доказательств того, что совершенные преступления каким-то образом связаны с профессиональной деятельностью потерпевших, не получено. Всего же в 2002-2003 годах в суды области направлено 3 уголовных дела, совершенных в отношении сотрудников СМИ. Все виновные, как сообщило радио «Ностальжи», отбывают наказание в заключении.

(«Досье», г. Запорожье, №45, 30 октября 2003 г.)

 Поділитися