MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

22 жовтня ц.р. Громадська організація «Незалежний культурологічний журнал «Ї» (Львів) за підтримки відділу інформації та преси Посольства США в Україні провела в Луцьку громадські слухання на тему «Свобода слова — права людини»

06.04.2004   

В обговоренні цієї актуальної для нашої держави проблеми взяли участь представники регіональних ЗМІ та громадських організацій Волині. Матеріалом для дискусії слугували результати моніторингу преси Волинської та Львівської областей, що проводився протягом 9-ти місяців журналом «Ї». Предметом дослідження були публікації регіональних ЗМІ з проблем дотримання ст. 34 Конституції України, що гарантує «кожному... право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Для цілісної картини було обрано 3 найпопулярніші газети Львівської та Волинської областей. На громадських слуханнях координатор проекту Ян Чайковський представив аналітичний звіт, де, зокрема, зазначалось, що за період з квітня по серпень 2003 р. у ЗМІ Львівської області було опубліковано 86 матеріалів щодо питань свободи преси і прав журналістів, тоді як у Волинській — лише 24.

(«Вісник & К°», №44, 30 жовтня 2003 р.)

 Поділитися