MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Миколаївська обласна друкарня відмовилась друкувати загальноукраїнську газету "Український Південь"

06.04.2004   

Україномовна опозиційна газета Народного руху України підтримувала в своїх публікаціях блок "Наша Україна". Газета, зокрема, виступала і з критикою обласного керівництва. Формальним приводом відмови друкувати "Український Південь" є малий наклад газети — 5 тисяч примірників.

Це стало своєрідним подарунком обласної влади газеті до 10-річчя виходу першого числа газети 12 листопада 1993р. («Наша Україна», 18.11.2003)

(razom.org.ua)

***

„Говорити про свободу слова в Миколаївській області навіть непристойно”, — заявив кореспонденту ІМІ головний редактор газети „Український південь” Юрій Діденко з приводу відмови Миколаївської обласної друкарні співпрацювати з його виданням.

У розмові Юрій Діденко повідомив про те, що сьогодні на Миколаївщині не залишилося жодної друкарні, яка б мала технічні можливості та погодилася друкувати „Український південь”. Справа в тім, що, надрукувавши нашу газету із критичними матеріалами, які стосуються діяльності перших осіб області, поліграфічне підприємство може придбати багато проблем з владою.

Головний редактор вважає, що політичний тиск здійснюється не тільки прямо, але й опосередковано, оскільки „Український південь” – єдина газета українською мовою, яка постійно є у продажу в кіосках Миколаєва. Інша україномовна газета, яку видає місцева влада, має менший наклад і до пунктів продажу надходить у незначній кількості, а отже очевидним є те, що загальмувавши діяльність однієї україномовної газети, можна штучно нав’язати іншу.

Нагадаємо, що 15 листопада Миколаївська обласна друкарня відмовила газеті „Український південь”, яка відстоює інтереси „Нашої України”, у послугах, мотивувавши рішення замалим тиражем газети і нерентабельністю співпраці. Головний редактор почав шукати можливостей надрукувати номер в іншій типографії, але жодна в області не погодилася друкувати видання, в якому критикуватиметься місцева влада (Інститут масової інформації 19.11.2003).

(www.imi.org.ua)

 Поділитися