MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Продовжується тиск на місцеві органи влади, аби перешкоджали передплаті "Сільських вістей"

06.04.2004   

Володимир Грузін:

До слова, журналістський колектив "Сільських вістей", народної газети, яка не прислуговує владі, а розвінчує її недолугу політику, сповна відчуває це на собі. Нагадаємо читачам лише дещицю.

Свого часу зусиллями Державної податкової адміністрації України (її очолював тоді М. Азаров, нині перший віце-прем’єр-міністр), яка ревно виконувала волю Президента України Л. Кучми, були створені умови, коли газета була змушена тимчасово не виходити. З редакції незаконно здерли 3 мільйони гривень. Тільки завдяки могутній підтримці вітчизняної і світової громадськості журналістському колективу вдалося тоді вистояти і відновити випуск газети. І хоч не раз після того з уст високих владців зривалися обіцянки виправити ситуацію, а прокуратура прийняла рішення про закриття кримінальної справи, порушеної проти керівництва редакції, за відсутністю складу злочину — навіть після цього, по суті, вкрадені у редакції гроші їй не повернули. Зате продовжується тиск на місцеві органи влади, аби перешкоджали передплаті "Сільських вістей". Але газета продовжує свою благородну місію захисту інтересів селян, а значить — і всього народу України. Сподіваємось, що й інші ЗМІ попри все так само наполегливо боротимуться за свою незалежність, за право достойно виконувати своє основне завдання — об’єктивно інформувати громадян, тобто допомагати їм у їхній боротьбі проти нинішнього антинародного владного режиму, сприяти приходові до влади справді патріотичних сил, здатних підняти суспільство на відновлення України, на утвердження в державі не позірної, а справжньої демократії, — словом, діяти в інтересах усього народу.

("Сільські вісті", №140, 28 листопада 2003 р.)

 Поділитися