MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В прес-центрі "Зорі Полтавщини" спілкувалися за "круглим сто­лом" представники влади, жур­налісти та активісти громадсь­ких організацій

06.04.2004   

Минулої суботи в прес-центрі "Зорі Полтавщини" спілкувалися за "круглим сто­лом" представники влади, жур­налісти та активісти громадсь­ких організацій. Активну участь у розмові взяли голова облас­ної державної адміністрації Олександр Удовіченко, його заступник Олексій Нестуля, президент Полтавського медіа-клубу (яким і було організо­вано зустріч) Людмила Кучеренко, народний депутат Украї­ни Степан Бульба, депутат об­ласної ради, власний корес­пондент газети "Голос України" Григорій Гринь та інші.

Обговорювалися ситуація зі свободою слова на Полтавщи­ні, співпраця між органами вла­ди та засобами масової інфор­мації. Наводилися приклади, коли створювалися перешкоди в друкуванні опозиційних газет; через надто бюрократичну сис­тему прийому громадян звер­нення людей не доходили до керівництва області, представ­никам опозиційних партій про­понувалося виступати не в прямому телерадіоефірі, а в запису тощо.

Кореспонденти недержавних ЗМІ нарікали на те, що недос­татньо поінформовані про за­ходи, які проводяться в облдержадміністрації, а отже, їм складно туди потрапити і висві­тлити певні події. Торкалися й інших проблем - реагування на критику, роздержавлення ЗМІ, майбутньої виборчої кампанії, аналізу публікацій полтавської преси.

Розмова вийшла відвертою й зацікавленою. Олександр Удо­віченко, зокрема, сказав, що проблема інформування жур­налістського корпусу сьогодні існує і є актуальною. Відтак бу­де виділений визначений день, коли заступник голови облдерж­адміністрації щотижня інфор­муватиме кореспондентів про роботу виконавчої влади за цей період. На сайт облдержадміністрації, що нині удосконалюється, буде, крім повідом­лень про проведені заходи, вноситись і план проведення наступних. Потребує спрощен­ня, удосконалення і організація прийому громадян керівницт­вом області. Щодо надання представникам різних партій ефірного часу та газетної пло­щі, укладання договорів з ви­давництвами на друк газет, Олександр Удовіченко зазна­чив, що все це має бути в пра­вовому полі. Він висловив го­товність щомісяця зустрічатися з журналістами, Полтавщини на прес-конференціях (Ганна Яловегіна „Зоря Полтавщини”, 2 грудня 2003 року).

(“Полтавський обласний медіа-клуб”, №60, 8 грудня 2003 р.)

 Поділитися