MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи потрібна полтавщині комісія з журналістської етики?

06.04.2004   

Це питання обговорили 19 грудня в Полтаві на засіданні „круглого столу”, організованого за підтримки Міжнародного фонду „Відродження” Полтавським обласним медіа-клубом, журналісти з Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен, Карлівки, Кобеляк, Нових Санжар.

Учасники засідання погодилися, що в журналістському середовищі Полтавщини вистачає конфліктних ситуацій, розглядом і залагодженням яких могла б зайнятися комісія з авторитетних колег-професіоналів.

З досвідом роботи, здобутками і проблемами всеукраїнської комісії з журналістської етики полтавців ознайомив її член, відомий журналіст, одесит Леонід Капелюшний. Він підкреслив, що осуд колег може стати дієвим засобом впливу на журналістів, які допускають у своїй роботі порушення етичних норм.

Про досвід виживання незалежної газети в районному центрі і відстоювання своїх прав та принципів учасникам засідання розповів редактор газети „Зміївський кур’єр” (Харківська область) Олександр Сумець.

(“Полтавський обласний медіа-клуб”, №63, 23 грудня 2003 р.)

 Поділитися