MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В головного редактора інтернет-газети "Україна кримінальна" Олега Єльцова стріляли. Нападники використали пістолет с резиновими кулями, тому журналіст не постраждав

06.04.2004   

Не очень-то радостно начался Новый год для главного редактора интернет-издания "Украина криминальная" Олега Ельцова. В понедельник вечером журналист возвращался со своей женой домой. В подъезде неизвестный два раза выстрелил в него в упор из пистолета резиновыми пулями. Сам Олег Ельцов, не считая ушибов, существенно не пострадал. Досталось его одежде, в которой пули оставили дыры. По словам журналиста, стрелявший скрылся на поджидавшем его автомобиле. По факту случившегося милиция возбудила уголовное дело.

Кстати, это уже не первый случай нападения на Олега Ельцова. В июле прошлого года двое неизвестных, вооруженных металлической трубой и электрошоком, избили журналиста в подъезде его дома.

(«Факты», №3, 14 января 2004 г.)

***

12-01-04 Біля будинку журналіста невідомий вистрелив Єльцову у спину, а потім забіг спереду, перевірівши в кого стріляє, зробив наступні постріли з пневматичного пістолета гумовими кулями, - повідомив потерпілий. За його словами, стріляла одна людина. Олег Єльцов зазначив, що в міліції описав автомобіль, на якому нападник втік з місця злочину. Олег Єльцов відкритих ран не отримав. Журналіста направили на судово-медичну експертизу. Наразі пан Єльцов не може отримати не тільки результати балістичної експертизи, але й власний пістолет і одяг. Він розповів ІМІ, що писав заяву із проханням надати йому тимчасово зброю для самозахисту, оскільки його пістолет знаходиться на експертизі, але Єльцову відмовили.

Розслідування проводиться співробітниками Дарницького РОВС м. Києва. За фактом нападу порушено кримінальну справу за ст. 296 КК України «хуліганство». 14-01-03 ІМІ та “Репортери без кордонів” закликали міністра внутрішніх справ взяти під особистий контроль справу Єльцова. На це звернення з МВС надійшла офіційна відповідь. У ній зазначалося, що міліція не виключає мотивів професійної діяльності та перевіряє на причетність до злочину деяких героїв публікацій Єльцова.

(Інститут масової інформації, 09.02.2004)

***

24 липня 2003 року на Єльцова вже було вчинено напад - двоє невідомих підстерегли головного редактора "України кримінальної" в під’їзді його власного будинку і побили металевою трубою.

(www.pravda.com.ua , 13.01.2004, 10:34)

 Поділитися