MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

До справи Георгія Гонгадзе

06.04.2004   

13-01-04 Генеральна прокуратура України у своєму листі до Кабінету Міністрів виділити 850 тис. грн. не тільки на проведення експертизи «плівок Мельниченка», але і на проведення «інших додаткових слідчих дій» у рамках розслідування убивства журналіста Георгія Гонгадзе. Зокрема, залучення до розслідування досвідчених експертів, у тому числі іноземних. За словами прес-секретаря Генпрокуратури Оксани Соколової, гроші переведені на рахунок Мінюсту через те, що установи, які робитимуть експертизу, підпорядковані саме цьому відомству. Крім того, вона зазначила, що склад групи посилили досвідченими спеціалістами.

(Інститут масової інформації, 09.02.2004)

***

20-01-04 Доповідачі ПАРЄ висловлюють стурбованість відсутністю прогресу в розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. За словами Ханне Северінсен, Генпрокурор Васильєв заявив:»Ми не отримали жодних новин. Єдина новина – те, що вдалося з’ясувати Піскуну – ці дані анульовані», – сказала Северінсен. За її словами, «нам здається, що питання Гонгадзе просто знято».

(Інститут масової інформації, 09.02.2004)

 Поділитися