MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Наезд на павлоградского журналиста не связан с профессиональной деятельностью?

06.04.2004   

В прошлую пятницу вечером был сбит автомобилем журналист павлоградской газеты "Западный Донбасс" Александр Лобанов. С места события исчезли диктофон, цифровая камера и рукописи. Но, по словам главного редактора издания Петра Нестерука, это не свидетельствует о политическом подтексте, поскольку в последнее время пострадавший не занимался резонансными делами и журналистскими расследованиями. Кроме того, в адрес редакции не поступало никаких угроз и предупреждений.

Также П. Нестерук сообщил о том, что водитель автомобиля, который осуществил наезд, не исчез с места происшествия. По его словам, он оказался шахтером, который живет в селе близ Богуслава.

Диктофон, цифровая камера и рукописи исчезли вместе с сумкой А. Лобанова и теперь разыскиваются правоохранительными органами. По словам главного редактора, в журналистских записях не было ничего компрометирующего.

Как сообщает Институт массовой информации, в настоящее время пострадавший чувствует себя нормально.

Группа депутатов Павлоградского городского совета обратилась в правоохранительные органы с требованием ускорить расследование факта наезда на журналиста.

Комментируя событие, заместитель руководителя Днепропетровского представительства блока "Наша Украина" и председатель областного Народного Руха Виктор Сиченко сказал, что "Александр Лобанов - известный журналист, в первую очередь - благодаря своим острым статям на экологическую и общественно-политическую тематику".

(27.01.2004, 11:25, ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net )

***

Поза тим, кореспондент ІМІ у Дніпропетровську Володимир Овдін дотримується іншої версії подій. За його словами, Олександр Лобанов розробляв теми, які торкалися місцевих бізнесових структур. Зокрема зараз йде суд за його публікаціями у № 24-25 від 27 лютого 2003 року „Нелегкая жизнь „сладких женщин”, також виникли проблеми у зв’язку з матеріалом «Жди єкстремальной каверзі. Жек» (04.12.03, «Зеркало ємоций»).

Також кореспондент повідомив, що 26 січня потерпілого було призначено виконуючим обов’язки головного редактора. Крім того, у четвер 22 січня пан Лобанов намагався розшукати корреспондента ІМІ для передачі важливої інформації. Володимир Овдін дотримується думки про те, що у словах лікарів та працівників міліції є розбіжності, оскільки перші твердать, що під час наїзду, потерпілий був у тверезому стані, другі говорять, що ні. Також корреспондент зазначив, що наступного дня після інціденту журналіст з’явився у редакції, де стан його здоро’я погіршився.У лікарні, до якої його госпіталізували, було встановлено, що Лобанов отримав подвійний пером ноги та травму голови.

Олександр Лабанов знаходиться у лікарні. У редакції газети «Западный Донбасс» кореспонденту ІМІ зазначили, що коли постраждалий вийде з лікарні їм не відомо.

(Інститут масової інформації, 09.02.2004)
Див. також — "Поступ", 27 січня 2004 р.

 Поділитися