MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За січень двоє кіровоградських журналістів стали жертвами невідомих нападників

06.04.2004   

За січень двоє кіровоградських журналістів стали жертвами невідомих нападників. Крім Юрія Михайловича постраждала і кореспондент «Нашої газети» Світлана Наумова. ЇЇ було побито і ограбовано наприкінці січня. Подати заяву до міліції завадив від’їзд до Сполучених Штатів на стажування. Не затримані і особи, що здійснили замах на журналіста Юрія Михайловича.

Стан здоров’я кіровоградського журналіста Юрія Михайловича задовільний. За даними ЦГЗ УМВС області двоє нападників досі не затримані Потерпілий з черепно-мозковою травмою перебуває в лікарні.

За уточненими даними напад було вчинено в під’їзді біля квартири журналіста. Знаряддям нападників був не ніж, а лом обгорнутий ізоляційною стрічкою. Завершити розправу над журналістом завадили сусіди та дружина потерпілого.

Сам потерпілий Юрій Михайлович, що зараз, з його слів, є головою інформаційного центру «Свобода слова», раніше працював редактором обласної телерадіокомпанії, а також на «нашому радіо» та в прес-службі міськвиконкому.

Минулого року ним було програно суд стосовно його висловлювання під час прес-конференції в УНІАН на адресу одного з опонентів, що його «замовили». За останній рік на журналіста здійснено вже два напади.

Дехто в місті «виключає» Юрія з «облікового кола» журналістів, бо він не є членом НСЖУ. Такий трюк мабуть комусь потрібен для звітності про стан тиску на представників ЗМІ. Напад Юрій пов’язує з своєю професійною діяльністю журналіста.

(Новини ЗМІдусіль, 2004-02-11,
Майдан 11.02.2004)

 Поділитися