MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналістів захистять від виборів

06.04.2004   

Юрій Тишкун:

Київська незалежна медіа-профспілка захистить журналістів від порушення їхніх професійних і трудових прав під час наступних президентських виборів. Зокрема профспілка захищатиме право журналістів не виконувати редакційні чи будь-які інші замовлення, що суперечать професійній етиці або змушують журналістів порушувати свої посадові обов’язки, -- зазначає інтернет-видання "Українська правда". Профспілчани також намагатимуться відстояти право журналістів на інформацію з офіційних установ під час виборів, зокрема право на отримання інформації про витрачання коштів.

Для цього незалежна профспілка залучить юристів, що спеціалізуються на відповідній проблематиці. За потреби ці журналісти приїжджатимуть у реґіони для відстоювання прав постраждалих журналістів. Акція профспілки буде оформлена як термінова програма. Протягом року незалежна медіа-профспілка відстежуватиме й аналізуватиме інформацію щодо порушень прав журналістів в Україні як у провладних, так і в опозиційних ЗМІ усіх форм власності. Зібрані відомості будуть відкритими для будь-якого журналіста.

("Поступ",12 січня 2004 р.)

 Поділитися