MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хто стоїть за публікаціями під рубрикою “Програма уряду в дії”? (Харківська область)

06.04.2004   

Аналіз публікацій районних газет в області (серед засновників яких — відповідні райради та райдержадміністрації) за 2003 рік та січень-лютий 2004 року.

1. Перше, що кидається в очі, порівняно з 2002 роком — відсутність передруків з центральних газети тих матеріалів, які негативно висвітлюють постаті та діяльність лідерів опозиції.

2. Діяльність Президента України подається тільки в межах необхідного “офіціозу” — виступи, які мають загальноукраїнське значення, повністю або тезисно, в залежності від обсягу “районки”, звіт про діяльність в рубриці офіційних повідомлень. Передруків оціночних суджень Президента не виявлено.

3. Деякі “районки” давали місце на своїх сторінках лідерам місцевих осередків опозиційних партій для висловлювань щодо загальноукраїнських проблем (політична реформа, зміна системи виборів до ВР, таке інше).

4. Загалом, “районки” в основному висвітлюють життя відповідних районів — люди, влада, економічне становище, соціальні проблеми. Деякі районки мають цілком пристойний дизайн і відрізняються різноманітністю публікацій.

5. Того, що називається “темниками” з Адміністрації Президента, не виявлено, але…

З’явились “темники від Януковича”?

Масове поширення у районних газетах листівок, направлених на підкреслення особливої ролі Віктора Януковича в житті і добробуті громадян України відбулось після V-го з’їзду Партії регіонів України (19 квітня 2003 року). Можливо, рішення про PR-акцію було прийняте саме там.

Судячи з публікацій у районних газетах Харківської області, було створено спеціально чи використано вже існуюче якесь об’єднання чи то журналістів, чи то когось під назвою “Політикум”.

У газеті “Сільські новини”, м. Валки перша публікація, підписана В. Янченко з “Політикуму”, відмічена 12 квітня 2003 року. Цей же автор публікував статті 29 квітня та 3 травня. Потім прізвище Янченко більше не з’являлось.

6 травня виявилося прізвище І. Боговід (“Політикум”)

Рубрика “Програма уряду в дії” з’явилась у “Сільських новинах” 26 травня (М. Столяров). У цій же рубриці був поданий матеріал К. Малущенко (“Політикум”). 3 червня 2003 року.

Загалом у 2003 році відносили себе до “Політикуму”:

К. Малащенко, В. Рибасенко, Г. Данилець, П. Пимоненко, В. Іващенко, А. Чорнолов.

Не виключено, що це і є основний склад, який готував тексти. Бо, починаючи з 2004 року, пішла вже навала авторів текстів, вірніше, прізвищ авторів. І це виявилось найцікавішим!

У 2004 році, а може, ще наприкінці 2003 року автори почали роздвоюватись, розтроюватись і навіть розчетверятись: дослівні публікації в різних виданнях, навіть під однією назвою, почали виходити підписаними різними прізвищами (див. додаток №3, “Курйози. Хто насправді автор публікацій?”)

За які кошти провадиться ця кампанія?

Закон “Про політичну рекламу” ще не прийнято, а “Програма уряду діє”?...

 Поділитися