MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дещо про свободу слова (Вiнниця). 12 лютого 2004 року близько 24 години під час зйомок на території підприємства „Ремтехсільмаш” на телеоператора ТРК „Прем’єр” Олександра Семенова було скоєно напад.

06.04.2004   

Його звалив на землю та почав бити ногами відомий у Вінниці своєю нестриманістю депутат міської Ради та підприємець Сергій Щетинін. При цьому Щетинін говорив Семенову: „Будеш знати, як мене знімати”.

Своїми діями Сергій Щетинін завдав тілесних ушкоджень Олександру Семенову та зіпсував відеокамеру. Про що Семенов подав заяву до міліції.

Ми вважаємо, що побиття Щетиніним телеоператора, який в цей час виконував свої службові обов’язки, є прямим посяганням на свободу слова та право на отримання інформації, та висловлюємо своє обурення ганебними хуліганськими діями депутата міської Ради Сергія Щетиніна. Такі вчинки не повинні залишатися безкарними, і ми переконані, що правоохоронні органи дадуть їм свою оцінку.

Ми звертаємось до колег журналістів з проханням підтримати нас та висловити своє відношення до дій депутата Вінницької міської ради С. Щетиніна.

Колектив ТРК "Прем’єр”

(Політична Україна 14.02.2004, www.polit.com.ua )

 Поділитися