MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розпочато проект «Зміцнення демократії участі шляхом поліпшення доступу до інформації»

06.04.2004   

Світлана Горобчишина:

Фонд "Європа ХХІ" з грудня 2003 року реалізує проект "Зміцнення демократії участі шляхом поліпшення доступу до інформації" за підтримки проекту “Мережа громадянської дії в Україні” Інституту сталих спільнот (ISC/UCAN).

Проект має на меті сприяти налагодженню механізмів задоволення інформаційних потреб громадян (цільовими групами є – пенсіонери, студенти, безробітні, представники малого бізнесу тощо) для формування та зміцнення демократії участі шляхом дослідження проблеми доступу до інформації.

Проект реалізовується на місцевому (м. Вінниця, м. Житомир, м. Луганськ, м. Полтава, м.Суми, м. Черкаси) та центральному (м. Київ) рівнях.

Проект передбачає:

- Проведення серії фокус-груп, глибинних інтерв’ю та експрес-опитувань у цільових областях щодо інформаційних потреб громадян та наявності інформації та технічних можливостей забезпечення доступу до неї;

- Аналіз законодавчої та нормативної бази про доступ до інформації та проблем;

- Поширення на місцевому рівні знань про право і механізми доступу до інформації.

У ході реалізації проекту Ви матимете змогу ознайомитися як з думками експертів Вінниччини, Житомирщини, Луганщини, Полтавщини, Сумщини, Черкащини, а також Києва з цього питання, так і з думками пересічних громадян цільових областей.

Фонд “Європа ХХІ”

Факс.: (044) 234 5818

Електронна пошта: [email protected]

(Новини ЗМІдусіль, 2004-02-10,
Фонд Європа ХХІ, 09.02.2004, www.polit.com.ua )

 Поділитися