MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міськрада обмежує права журналістів?

06.04.2004   

 Криворізькі журналісти звернулися до місцевого суду Дзержинського району з позовом до міськради.

"Вісім "акул" пера із семи видань вважають, що обмежено їхні права на одержання інформації. На сесії, за їхнім твердженням, допускають лише працівників двох газет, заснованих владними структурами. Протистояння загострилося, коли влітку 2003 року депутати вирішували проблему підвищення цін на хліб. Платники податків мають право знати, що відбувається на сесіях, вважають журналісти. Читайте газету міськради - там усі відповіді, парирує влада, виправдовуючись відсутністю акредитації і місць у залі засідань. Після втручання Верховної Ради України (Микола Томенко запропонував улагодити конфлікт миром) міськрада прийняла Положення про порядок акредитації, окремі пункти якого й оспорюють журналісти як такі, що обмежують права працівників ЗМІ.

Наталя Шишко, яка представляє інтереси міськради в суді, вважає, що претензії журналістів безпідставні.

Міська рада, зазначає Наталя Сергіївна, діяла в межах повноважень та у спосіб, які передбачено чинним законодавством України. А місцеві журналісти, на її думку, вводять суд в оману, оскільки у своєму позові посилаються на рішення міськради від 20.08.03 р., ігноруючи зміни, що були на час подачі позову (20.11.03 р., Іван ІЛЛЯШ.) 

("Голос України" №1202, 2004.02.12)

 Поділитися