MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вацлав Гавел про вигнання “Свободи”

06.04.2004   

У середу секретаріат першого президента Чеської Республіки, відомого борця за права людини Вацлава Гавела передав для радіо "Свобода" заяву з приводу припинення київською телерадіоорганізацією "Довіра" трансляції програм української служби радіо "Свобода".

У документі мовиться: "Вацлав Гавел розчарований рішенням зупинити трансляцію програм української редакції радіо "Вільна Європа" – радіо "Свобода" на хвилях FМ радіомережі "Довіра".

"Як би хто не прикривався комерційними намірами, головною причиною є обмеження плюралізму і джерел інформації. У час наближення президентських виборів Україна таким чином віддаляється від стандартів вільного суспільства", - говориться в документі, повідомляє Радіо Свобода.

(Українська правда 18.02.2004, www.pravda.com.ua)

 Поділитися