MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На думку керівника держдепартаменту України з питань виконання покарань, неподобства, які мають місце в тюрмах, пояснюються переповненістю місць ув’язнення.

08.04.2004   
На засіданні «круглого столу» «Стан дотримання прав людини в Україні: міжнародна оцінка» Олександр Пташинський, перший заступник керівника Держдепартаменту України з питань виконання покарань, лінію захисту будував у тому ж річищі, що й пан Корнієнко. Неподобства, які мають місце в тюрмах, він пояснив переповненістю місць ув’язнення. А дані, зібрані торік Держдепартаментом США про загибель у СІЗО та в’язницях 1381 українця, назвав тенденційними і привів іншу цифру: 930 чоловік. Та й ті нещасні, мовляв, не так загинули, як просто померли — від стресів, віку, туберкульозу.

(«Сільські вісті», №69, 18 червня 2003 р.)
 Поділитися