MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У військах Західного оперативного командування

08.04.2004   

За словами заступника командувача військами Західного оперативного командування з виховної роботи Людвіга Коберського, протягом першого півріччя 2003 року було досягнуто зменшення фактів нестатутних взаємин у військових колективах Західного ОК, на 30%; випадків загибелі військовослужбовців — у 2,8 рази. Але, за абсолютними цифрами кількості правопорушень, серед інших оперативних командувань Сухопутних військ Збройних сил України Західне ОК — на останньому місці.

Проблема збереження життя і здоров’я людей залишається гострою. На совісті командирів і начальників — шестеро втрачених людей. Протягом 2003 року у військах сталося 17 злочинів, пов’язаних з рукоприкладством.

Командувач військами Західного ОК Сергій Чернілевський змушений констатувати, що «найбільш соціально небезпечним явищем є нестатутні взаємини у військових частинах та підрозділах. При цьому нестатутні взаємини мають достатньо високу скритність. А тому наявна кількість порушених протягом року кримінальних справ — це лише верхівка проблеми, корені якої — в недоліках нашої роботи, прорахунках у подоланні передумов протиправної поведінки військовослужбовців».

(«Армія України», м. Львів, №91, 5 серпня 2003 р.)

 Поділитися