MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліція Закарпаття порушує законодавство, вважають представники профільного парламентського комітету.

09.04.2004   
Міліція Закарпаття порушує законодавство, вважають представники профільного парламентського комітету. Події в Мукачеві наприкінці минулого та на початку цього року, коли працівники спецпідрозділів "Сокіл" та "Беркут" не допускали народних депутатів України та депутатів Мукачівської міської ради до приміщення мерії, сесійного залу стали предметом розгляду на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України.

Події в Мукачеві наприкінці минулого та на початку цього року стали предметом розгляду на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України. Нагадаємо, що в ті дні працівники спецпідрозділів “Сокіл” та “Беркут” не допускали народних депутатів України та депутатів Мукачівської міської ради до приміщення мерії, сесійного залу. Більше того, проти них правоохоронці застосували фізичну силу. Після цього народні депутати звернулись до Мукачівської прокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти працівників міліції. Однак прокуратура Мукачева відмовила в порушенні кримінальної справи через “відсутність складу злочину”.

На початку лютого Комітет на своєму засіданні вже розглядав матеріали перевірки, які надійшли від Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ України, і прийняв рішення, що у зв’язку з неадекватністю оцінки дій працівників міліції фактичним матеріалам та відеозапису, змушений був знову звернутись до зазначених органів провести повторну перевірку та повідомити комітет про її результати.

І ось на черговому засіданні було розглянуто відповідь генпрокуратури, в якій вказано, що рішення про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно працівників міліції прийнято передчасно, без перевірки доводів народних депутатів України щодо створення штучних перешкод при здійсненні ними своїх повноважень.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що наказом начальника УМВС України в Закарпатській області сім співробітників міліції притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності вирішив провести чергове своє засідання в березні цього року після отримання результатів додаткової перевірки дій працівників міліції Генеральною прокуратурою України.

Тим часом, начальник УМВС України в Закарпатській області п.Варцаба через обласні ЗМІ виступає з погрозами про порушення кримінальних справ проти народних депутатів України та колишнього керівництва Мукачева. Як говориться, на Київ дається одна інформація, а на місці здійснюються зовсім інші дії. І це цілком зрозуміло. Адже столиця далеко, а кабінет головного есдека Закарпаття, голови облдержадміністрації Івана Різака поруч...

Iao. ?ioi?i

 Поділитися