MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Неправомірні дії працівників міліції дискредитують усю виконавчу владу

09.04.2004   
На жаль, це вже не перший випадок, говорить член парламентського комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Сергій Олексіюк, але останній випадок просто вражаючий, адже двоє з тих міліціонерів, що били потерпілого, були його ровесниками, більше того - однокласниками, і це їх не зупинило.

Про це йдеться у зверненні народного депутата України Сергія Олексіюка ( фракція "Наша Україна"), яке він направив на адресу Генерального прокурора України Геннадія Васильєва. Приводом для цього стала скарга мешканця села П’ятигірськ Балаклійського району Харківської області Василя Вишнякова та його сина Володимира, з якою вони звернулися до громадської приймальні народного депутата у Харкові. Причому, Володимир був у такому стані, що не міг говорити, а його батько повідомив, що 9 березня близько 20-ї години вечора його сина жорстоко побили троє співробітників Балаклійського міськрайвідділу міліції. Після цього Володимира в наручниках доставили у приміщення Балаклійського районного відділення міліції, де на нього був сфабрикований адмінпротокол і наступного дня за цим протоколом суддя місцевого суду Носов виніс рішення про адмінарешт затриманого на три доби.

"Мене на судове засідання не допустили, а суддя навіть не поцікавився, чому у молодого хлопця розбите все обличчя, розірване вухо і він ледь тримається на ногах", - сказав Василь Вишняков. Він також розповів, що у райвідділі міліції, куди він прибув разом з дружиною, щоб з’ясувати причини затримання свого сина, йому не дали написати скаргу на неправомірні дії працівників міліції, які, за його словами, були у нетверезому стані…

- На жаль, це вже не перший випадок, коли до мене звертаються мешканці Харківщини зі скаргами на неправомірні дії працівників міліції, - говорить член парламентського комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Сергій Олексіюк, - але останній випадок мене просто вразив, адже двоє з тих міліціонерів, що били Володимира, були його ровесниками, більше того - однокласниками, і це їх не зупинило. С.Олексіюк також сказав, що вимагатиме від Гепрокурора дати правову оцінку діям міліціонерів, які перевищили свої службові повноваження, адже такі дії дискредитують не тільки правоохоронні органи, а всю виконавчу владу в Україні.

До речі, після того, як Володимир Вишняков відсидів три доби і звернувся за допомогою до Балаклійської райлікарні, його тут відмовилися госпіталізувати, не зважаючи на те, що у потерпілого зафіксували струс мозку. І лише завдяки втручанню помічника-консультанта народного депутата Василя Третецького Володимира госпіталізували у Харківській обласній клінічній лікарні, де він знаходиться і понині. Відповідне звернення з цього приводу Сергій Олексіюк також направив Міністру охорони здоров’я України.

Віктор Козоріз, м.Харків.
17 березня 2004 р.
E-mail: [email protected]

 Поділитися