MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкритий лист Прокуророві Кіровоградської області Левицькому О.П.

09.04.2004   
Що значить на практиці деКГБізація органів, проголошена Президентом України?

Шановний Олеже Петровичу!

Доводжу до Вашого відома, що 12 березня 2004 року під час співбесіди зі старшим слідчим Прокуратури Кіровоградської області Корженко Д.О. я був шокований інтер’єром його кабінету. Вивішений на почесному місці портрет одного з найбільших злочинців двадцятого століття, творця ЧК Дзержинського Ф.Е. та розвішана всюди на стінах "наочність" зразка 1937 року не може не ображати мої громадянські почуття та громадянські почуття всіх людей для яких не є порожнім звуком святі поняття: незалежність, свобода, права людини.

Мабуть, не треба доводити, що такий символізм кабінету, запозичений із тоталітарного минулого, неминуче справляє серйозний негативний вплив на ментальність його господарів та ганьбить в очах відвідувачів імідж правоохоронних органів нашої держави.

З огляду на вище сказане, звертаюся до Вас, як громадянин і як депутат обласної ради, з проханням привести у відповідність з Конституцією України та рекомендаціями комісії обласної ради з питань геральдики оформлення кабінетів Прокуратури Кіровоградської області.

Прошу також роз’яснити Вашим підлеглим, що оформлення службових кабінетів у державній установі не є приватною справою чи виявом політичних ідеалів їх господарів. Стіни службових кабінетів правоохоронних органів мають "говорити" про загальноєвропейські норми правосуддя, відображати офіційну політику української держави, спрямовану на побудову цивілізованого правового суспільства.

Хочу також запевнити Вас у тому, що колектив гімназії, і я особисто, готові в будь-який час провести культурно-просвітницьку роботу з працівниками прокуратури Кіровоградської області, з тим, щоб допомогти їм здолати "розруху в головах" (М. Булгаков), допомогти "подолати минуле".

З повагою
депутат Кіровоградської обласної ради, директор гімназії імені Тараса Шевченка
В. Громовий

 Поділитися