MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Припинити тиск влади на незалежні ЗМІ вимагали опозиційні партії під стінами Вінницької обладміністрації

15.04.2004    джерело: («33-й канал», м. Вінниця, №11, 10 березня 2004 р.)
Богдан КОВАЛІЙ:

У вівторок, 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, на східцях обласної адміністрації три опозиційних партії провели пікет на захист незалежних ЗМІ.

30 представників блоку «Наша Україна», БЮТ та СПУ вимагали від обласної влади припинення тиску та переслідувань газети «Сільські вісті», наймасовішої газети Вінницької області «33-й канал» та припинення фінансування комунальної преси.

- Закриття «Сільських вістей», припинення трансляцій на ФМ радіо «Свободи» та тиск на «33-й канал» є проявами тоталітаризму, — розповів учасник пікету, лідер соціалістів Вінниччини Іван Бондарчук. — Ми вимагаємо припинити це свавілля та дати можливість опозиційним політикам вільно викладати свої думки у всіх, особливо комунальних ЗМІ. Журналісти мають бути поза політикою і лише об’єктивно відтворювати дійсність. Тим більше дико, коли перед виборами комунальну та державну пресу намагаються політизувати на користь пропрезидентських сил та партій. Вже відомі факти, коли журналістам погрожують звільненням з роботи, якщо вони не вступлять у пропрезидентські партії.

Нами такі факти відслідковуються, і всі випадки тиску влади на пресу будуть передаватись до Ради Європи.

 Поділитися