MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Початок цієї історії сам потерпілий пов’язує з подіями, що відбулися восени минулого року. Саме тоді Сергій Юхимчук, редактор газети «Наш Житомир», отримав анонімного листа з погрозами.

15.04.2004    джерело: (24.02.2004, 21:03, www.ria.ua)

Після того, як Сергій Юхимчук отримав цього листа, він звернувся за допомогою до СБУ та управління внутрішніх справ в області. Ніякої реакції, за словами журналіста, з боку силових структур не було. Натомість правоохоронці відмовили у порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину. Саме іронічна реакція силовиків на звернення журналіста і стала причиною того, що навіть після того, як його жорстоко побили, він не звернувся з офіційною заявою у відповідні органи: «Я просто впевнений, що ніякого результату не буде. Знаю нашу міліцію і не хочу виступати у ролі верблюда», - каже потерпілий.

Після анонімки, вже перед Новим роком, невідомі розбили скло у квартирі Юхимчуків. І врешті 17 лютого близько дванадцятої години ночі двоє чоловіків підійшли до редактора ззаду і, нічого не пояснюючи, почали бити. «Це сталося на вулиці 1 Травня. Я запитав у них, чого їм треба, але вони продовжували бити. Я запам’ятав, що одягнені вони були однаково: в чорні куртки, чорні шапки та джинси. Вік? Якщо чесно, просто не мав змоги їх розгледіти, можу лише припускати, що їм десь по 27 років. Але те, що вони були досить-таки добре підготовлені фізично, - це факт, який я відчув на собі». На даний час Сергія Юхимчука прооперували (окрім численних травм, нападники зламали йому кістки носа). Але у лікарні потерпілий сказав, що просто впав на дорозі...

До речі

Газета «Наш Житомир» - офіційно зареєстроване видання, виходить нерегулярно, тираж - 7000 примірників, розповсюджується безкоштовно.

«Наш Житомир», редактором якої і є Сергій Юхимчук, має репутацію скандальної газети. Основною причиною цього є те, що фінансується газета за кошти опонентів теперішнього мера Житомира Георгія Буравкова. У публікаціях «Нашого Житомира» багато уваги приділяється підприємству «Інтерстиль», яким до недавнього часу керував Буравков, і яке начебто є боржником по мільйонних кредитах Європейського Банку.

Як реагують у Житомирі? Мовчки...

Хочу додати, що в інших містах нашої країни будь-які правопорушення відносно працівників ЗМІ перевіряються без сміху і глузувань. Про це «кричать» усі телеканали та інтернет-сайти. У нас же... тиша. Жодної реакції після отримання анонімки, жодних дій після побиття журналіста. Хочеться вірити, що реакція з боку місцевих правоохоронців після виходу цієї публікації таки буде, бо пізніше... тільки Богу відомо, яким буде наступний крок житомирських «жартівників» і чи буде після нього смішно вам, охоронцям життя і спокою житомирян. Хочеться сподіватися, що до крайностей справа, про яку, до речі, вже знають у столиці, не дійде.

 Поділитися