MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Такого ще не було. На прес-конференцію начальника обласного УМВС не пустили непровладну пресу. Мовляв, неакредитована

15.04.2004    джерело: (Вечірній Ужгород”, №6, 19 лютого 2004 р.)
Іван Обурений:

У вівторок в Ужгороді сталася надзвичайна подія, яка обурила багатьох журналістів. Того дня в УМВС мала відбутися прес-конференція начальника управління в Закарпатській області пана Варцаби. Однак не всі журналісти змогли на неї потрапити. Може, це дивний збіг обставин, але не пустили саме представників так званих непровладних ЗМІ.

Міліцейська влада дуже скрупульозно підійшла до питання акредитації медійників. Ми не стверджуємо, що редакції газет дотримали усіх вимог чинного законодавства щодо акредитування своїх кореспондентів при органах УМВС. Але водночас була застосована політика подвійних стандартів: кореспондента газети “Ужгород” пропустили, незважаючи на те, що акредитованим був інший журналіст, тоді як за аналогічних обставин представнику “Європи-центр” вхід заборонили. До того ж поведінка правоохоронців була просто неприпустимою. Подаємо кілька цитат, якими журналістів „нагородив” один з правоохоронців: „А ти хто такий?… Вийдіть звідси!.. Якщо ви з дитячого садочку, то вам не місце в УМВС… Набачилися ми таких розумних за 10 років...” Цікаво, він діяв за вказівкою згори чи за власною ініціативою? І ще одне. Цього разу міліція знайшла легітимний привід не пустити, можливо, небажаних представників преси. Однак не так давно у Мукачевому, пам’ятається, ця ж силова структура не пустила на засідання сесії міськради депутатів Верховної Ради України, тим самим поправши норми Конституції. Що ж це діється, панове?

 Поділитися