MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

...А «темники» Януковича стають популярними за 700 «баксів»

15.04.2004    джерело: («Україна молода”, №30, 18 лютого 2004 р.)

Що ж до ескалації «темників» у рік виборів, то «далі буде». За інформацією Миколи Томенка, «керівна і спрямовуюча» телепартпропаганда уже добирається до регіонів, на обласні телекомпанії. Туди передаватимуться вже готові новини з різноманітних заходів та прес-конференцій. «Дистриб’ютором» виступають Перший Національний і проесдеківська «Альтернатива» (колишній керівник цієї телерадіокомпанії Сергій Васильєв зараз очолює головне інформаційне управління Адміністрації Президента, яке, за багатьма відгуками, відіграє безпосередню роль у виробництві «темників»). «Зараз будуть робити регіональне «Проте», — розповідає Томенко. — Уже працює російська група, яка хоче зробити зомбуючу розважальну програму, де лідерів опозиції намагатимуться зробити смішними та маразматичними. Якщо цю ідею підтримають, то вона піде в регіони».

Всюдисущий «темник» уже давно дістався на радіо та пресу. В оглядах новин телевізійних та радіопередач на різних каналах, включно з «деркачівською» «Ерою» — інтернет-сайт «Тиждень», патронований СДПУ(о), адреса якого красномовна — www.temnik.com.ua , а зміст найвідвертіший у антиющенківській брутальності. Саме звідси черпають «наснагу» ті медіа-начальнички всіх рівнів, хто не орієнтується в тонкощах останніх політичних колізій. Якщо спрощено: влада хороша, СДПУ(о) — ще краща, а Ющенко і вся його опозиція — негідники, які, до того ж, не можуть знайти між собою спільної мови. Ось вам приклад із Чорноволом, ось згадка про «УБК», «Повстань, Україно!» чи «Заяву трьох»...

Проте монополія на журналістську думку, яку нарощують «аналітики» з Банкової, вочевидь, не дає спокою й Віктору Януковичу в Кабміні. Розповідає МиколаТоменко: «Команда Януковича розгорнула достатньо тупу, примітивну, але дієву кампанію: в Кабінеті Міністрів сидить група осіб, які пишуть матеріали про уряд та Прем’єра і розсилають їх в обласні держадміністрації. Спеціальна людина розміщує ці матеріали в регіональних газетах і подає звіти. Потім ці газети у Кабміні отримують гроші — такса становить 700 доларів щомісяця. Ці матеріали підписані одним іменем і друкуються фактично без змін. Трапляються ситуації, коли в одному районі кілька газет виходять з однаковим заголовком».

За словами голови інформаційного комітету ВР, найбільший прикол вийшов із цінами на хліб: «Поки вони відправили матеріали в області, потім — у райони... Словом, вихід останніх статей про те, що Янукович не допустить зростання цін на хліб, збігся з днем, коли ціни піднялися».

 Поділитися