MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Невідомий побив розповсюджувача газет «Без цензури» та «За нашу Україну»

15.04.2004    джерело: (“Без цензури”, №4, 30 січня 2004 р.)

Матвій Верес:

Не встигли ми оговтатися від непорозумінь, які виникли нещодавно в Запоріжжі, коли затримали нашу газету та побили водія, як проблеми виникли в наших симпатиків із міста Миронівки. Невідомий побив розповсюджувача газет «Без цензури» та «За нашу Україну».

На Юрія Осадчого було здійснено напад біля ліфта, коли він повертався додому. Зловмисник бризнув йому газовим балончиком в очі, а потім почав бити. Закривавленого Юрія Захаровича знайшов сусід. Міліція розцінює цей напад як хуліганство. Однак політичні мотиви замаху також розглядаються. Як повідомляє постраждалий, проблем та конфліктів у нього ні з ким не було, хоча вважає себе політично активною людиною. Щоправда, невеличке непорозуміння в Юрія Захаровича виникло з директором ринку, на якому активіст роздає опозиційну пресу. Останній без захвату сприймає діяльність Юрія Осадчого на території базару. Свого часу постраждалий написав заяву про безлад на ринку й «вимагав комісію санепідстанції та пожежної охорони». Правоохоронці вважають цей інцидент хуліганством і за цим фактом порушили кримінальну справу. На сьогодні надіслано два запити – на ім’я Генпрокурора України Геннадія Васильєва та голови МВС Миколи Білоконя.

 Поділитися