MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи допоможе Посол "Сільським вістям"? Лідер Соцпартії Олександр Мороз 12 березня зустрівся з Послом Ізраїлю в Україні Наомі Бен Амі.

15.04.2004    джерело: ("Кримська Свiтлиця", №12, 19.03.2004)
Як повідомляє прес-служба СПУ, зустріч була присвячена, головним чином, ситуації навколо газети "Сільські вісті". Мороз ще раз висловив стурбованість з приводу того, що рішення суду про закриття газети може збурити ситуацію в суспільстві.

"Конфлікт з цього приводу уміло використовується визначеними силами, у т. ч. через публікації у виданнях, зв’язаних з одним з лідерів єврейської громади в Україні", - сказав лідер СПУ.

Прикладом провокативних дій, вважає Мороз, можуть служити повідомлення в інтернет-газеті "Jewish News" ("Єврейські новини") про форум суспільних і духовних лідерів єврейської громади за участю Посла Ізраїлю. "У публікації мова йде про "...збурювання фашистською діяльністю газети "Сільські вісті" і підтримку рішення суду про її закриття". В іншій публікації з цього приводу даються подібні оцінки зверненню відомих діячів культури Кобзона, Роговцевої та інших, хоча коментарі звернення суперечать його зваженому змісту", - додав він.

Як відзначає прес-служба СПУ, Наомі Бен Амі погодилася з думкою Мороза про невідповідність суті форуму і його висвітленню, передає "Українська правда".

Вважаючи дискусійними деякі фрагменти з публікацій у "Сільських вістях", Мороз підкреслив, що ситуація навколо газети "створена владою штучно і спрямована не проти антисемітизму, а на провокування його, на пошук зручного приводу для розправи з опозиційною газетою". "Конфлікт варто припинити. Готовність діяти в цьому напрямку висловили обидві сторони", - говориться в повідомленні прес-служби СПУ.

 Поділитися